Aparitia escarelor si importanta pe care o are o saltea antiescare
Una din cele mai grele situatii in care poate fi pusa o persoana imobilizata la pat este sa se confrunte pe langa afectiunea pe care o are si cu escarele de decubit, iar principala preocupare a ingrijitorilor sau a membrilor familiei este sa gaseasca o saltea antiescare pe care o pot gasi pe Magazinulortopedic.ro, buna care sa previna aparitia sau agravarea escarelor.
Preventia este mai usoara decat tratarea escarelor – motive pentru a achizitiona o saltea antiescare
Prevenirea aparitiei escarelor este mult mai simpla si mai putin costisitoare decat tratarea acestora. Persoanele imobilizate la pat care folosesc deopotriva un carucior rulant trebuie sa puna mare accent pe reducerea presiunii de la nivelul proeminentelor osoase si ingrijirea pielii din acele zone. Cel putin o data la doua ore pacientii trebuie repozitionati, transferul facandu-se exclusiv prin ridicare si nu prin frecarea de lenjeria de pat sau de pilota prin tragere.
Utilizarea unor saltele si perne antiescare este extrem de importanta pentru ca protejeaza pielea persoanelor imobilizate la pat, in fotoliu sau in scaun cu rotile. Pernele pot fi folosite si in scaunul cu rotile, in timp ce salteaua se pune numai pe pat. Salteaua antiescare are rolul de a preveni aparitia escarelor si de a ameliore starea escarelor deja aparute.
Pe langa folosirea unei saltele antiescare, este important ca pacientii sa fie hidratati, sa foloseasca un cearceaf de bumbac peste saltea, sa evite umezeala, sa fie imbracat numai in haine de bumbac fara cute sau cusaturi proeminente si foarte groase. Persoanele cu incontinenta urinara pot folosi un cearceaf antibacterian peste saltea care impiedica urina sa patrunda intre cutele saltelei.
Saltea antiescare | carucior rulant | Magazinulortopedic.ro
Escarele de decubit sunt leziuni tratabile, mai ales daca se intervine la timp. In cazul in care nu se foloseste o saltea antiescare, complicatiile pot fi fatale. Aceste leziuni se agraveaza treptat si mobilizarea frecventa a pacientilor si masarea zonelor cu probleme ajuta foarte mult pentru a preveni aceasta agravare.
In plus, ingrijtorii si personalul medical trebuie sa aiba grija ca folosirea saltelei antiescare sa fie facuta in mod potrivit, sa se observe daca s-a intervenit in mod corect si la timp pentru a preveni aparitia unor leziuni foarte grave. Saltelele antiescare pot fi folosite atat in centrele de recuperare, in azile, spitale, cat si la domiciliul persoanelor cu probleme.