Cum functioneaza energia solara
Energia solara poate fi captata si utilizata cu diverse intrebuintari ca substitut pentru energia electrica. Exista doua modalitati de a valorifica energia soarelui.
Prima utilitate este energia termica solara, cunoscuta sub numele de incalzire solara a apei. In acest proces, energia solara este utilizata direct pentru a genera caldura. Panourile solare capteaza caldura de la soare si prin panourile de sticla incalzesc bazinul de apa. Panourile de sticla sunt, de regula, vopsite in negru, astfel incat acestea reusesc sa absoaba maximum de energie soalara. De asemenea, acestea sunt pozitionate inclinat si catre vest, asa incat sa absoarba caldura pe tot parcursul zilei.
Cea de-a doua utilitate a energiei solare este cunoscuta sub forma celulelor fotoelectrice. Aceasta metoda transforma energia soarelui in energie electrica. Celulele fotoelectrice sunt cea mai intalnita conversie de transformare a energiei. Se utilizeaza celule din piese de siliciu pe baza de materiale cu o capacitate maxima de captare a razelor solare. Cand lumina soarelui intra in celule, acestea provoaca o miscare a electronilor, numita curent. Celulele solare sunt aranjate individual si grupate sub forma unei matrici. Acestea pot genera energie electrica cu o putere suficienta pentru utilizarea aparatelor electrice de uz casnic.
Energia solara este disponibila oriunde in lume si metodele de folosire ale acesteia sunt intr-o continua dezvoltare, fiind, pana la urma, cel mai natural mod de a produce energie electrica si de a reusi totodata sa protejam mediul inconjurator si sa prevenim incalzirea globala.
Poti beneficia si tu de avantajele instalarii unui panou solar consultand parerea specialistilor din domeniul de sisteme de incalzire si centrale termice pe gaz. Intra pe eCalorifere.ro, cel mai mare magazin online de radiatoare pentru a fi la curent cu noile oferte gandite special in avantajul tau si pentru salvarea mediului!