De ce sa consumi castravete amar? Ce beneficii aduce organismului?
Castravetele amar este cunoscut pentru proprietatile antidiabetice pe care le are. Acest fruct extrem de sanatos are beneficii dovedite asupra ficatului, fiind folosit pentru curatarea organismului din cele mai vechi timpuri, dar si pentru tratarea problemelor digestive, a ranilor, tusei cronice si infectiilor respiratorii. Acest fruct a devenit subiectul studiilor de specialitate si de aceea este folosit azi pentru ca este o solutie naturala in vederea tratarii diabetului.
Ce este castravetele amar si de ce este bun pentru diabetici?
Castravetele amar este numit in studiile de specialitate Momordica Charantia, fiind un fruct cu o forma alungita a unei plante agatatoare. Acesta are la maturitate culoarea galben-porocalie, iar pentru consum se folosesc semintele, nu doar fructul, care pot fi macinate si amestecate in mancare.
Castravetele amar este recunoscut cu precadere pentru efectele antidiabetice pe care le are. Consumul de castravete amar pentru diabet este recomandat fiindca contine o substanta activa care scade nivelul de glucoza din sange, aminoacizi ce se gasesc si in insulina si chiar compusi cu activitate asemanatoare insulinei.
Castravetele amar mai este cunoscut si ca insulina vegetala fiindca scade nivelul glicemic, imbunatateste nivelul de zahar din sange si stimuleaza productia de insulina. Pe langa aceste substante, castravetele amar contine si numeroase vitamine, in special vitamina A, C si vitaminele din complexul B, antioxidanti, luteina, fibre si beta caroten. Astfel, acest fruct devine ideal pentru a trata boli de ficat, hipertensiunea arteriala, pietre la rinichi, tulburari digestive si chiar pentru a preveni aparitia cancerului.
Sucul de castravete amar
Castravetele amar poate fi gasit pe piata atat sub forma naturala, cat si sub forma de ceaiuri sau capsule. In forma lui naturala, castravetele amar are un gust extrem de amar, insa, amestecat cu ingredientele potrivite, poate avea o aroma extrem de agreabila. In lupta impotriva diabetului, fructul poate fi consumat sub forma de suc.
Se face asadar suc din castravete amar, mar verde, ghimbir, suc de lamaie si sare. Acest amestec se consuma pentru a preveni si a trata diabetul, fiind indicat consumul dimineata pe stomacul gol. Administrarea concomitenta a sucului sau produselor din castravete amar si a medicamentelor pentru diabet poate duce la scaderea dramatica a nivelului de zahar din sange, de aceea se recomanda consultarea unui medic specialist.