Exfolierea cu scruburi facute in casa
Exfolierea poate fi o modalitate excelenta de a mentine pielea vibranta si sanatoasa. Exfolierea se poate face pe baza de acizi sau mecanic, cu scruburi cumparate sau facute in casa. Exfolierea poate face pielea sa arate mai stralucitoare, deoarece indeparteaza stratul superior al celulelor moarte ale pielii. De asemenea, poate stimula productia de colagen, care poate ajuta pielea sa ramana ferma si stralucitoare.
Un alt beneficiu al exfolierii este ca poate imbunatati eficacitatea tratamentelor topice. Daca pielea este exfoliata inainte de a aplica o crema, aceasta va putea patrunde mai profund in loc sa actioneze doar la suprafata. Exfolierea excesiva a pielii poate duce la uscarea, sensibilizarea sau iritarea sa.
Scrub de cafea
Cafeaua este inca un ingredient popular pentru multe exfolieri corporale. Granulele minuscule sunt blande pe piele, fiind in acelasi timp eficiente in indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii.
– se adauga ½ ceasca de zat de cafea si 2 linguri de apa fierbinte intr-un bol;
– se amesteca;
– se adauga o lingura de ulei de cocos (daca este necesar, se adauga mai mult zat sau mai mult ulei pentru a obtine consistenta corecta).
Scrub de zahar brun
Zaharul brun este un ingredient ieftin si accesibil, care, de asemenea, face o treaba excelenta in exfolierea pielii.
Zaharul brun este mai bland pentru piele decat sarea de mare sau sarea Epsom. Acest lucru il face un ingredient ideal pentru pielea sensibila. Ingrediente:
– ½ cana zahar brun;
– ½ cana de ulei la alegere, cum ar fi nuca de cocos, jojoba, masline, migdale sau seminte de struguri;
– uleiuri esentiale (optional).
Scrub de zahar cu ceai verde
Bogat in proprietati antioxidante si antiinflamatorii, ceaiul verde poate aduce beneficii pielii in mai multe moduri. Ingrediente:
– 2 pliculete de ceai ceai verde
– ½ cana apa fierbinte;
– 1 cana zahar brun;
– ¼ cana de ulei de cocos.
Se adauga pliculetele de ceai in apa fierbinte pana se raceste. Se pune zaharul intr-un castron si se amesteca cu uleiul de nuca de cocos.Odata ce ceaiul s-a racit, trebuie adaugat in amestecul de zahar. Este important ca ceaiul sa fie rece, astfel incat zaharul sa nu se dizolve.