Pasi catre o gradina magnifica
Primavara este un moment bun pentru saparea gradinii, asadar, gradinarii petrec cea mai mare parte a anotimpului plantand copaci, arbusti, bulbi si plante perene. Este important sa stiti ce fel de flori doriti, anuale, pe care trebuie sa le replantati in fiecare an si care dau culoare gradinii cea mai mare parte a verii sau puteti sa preferati plantele perene care au un timp de inflorire mai scurt, dar reinfloresc in fiecare an. Puteti sa le amestecati – in definitiv, este gradina voastra.
Cele mai multe flori au nevoie de aproximativ sase ore de soare in fiecare zi. Urmariti cat soare este in spatiul ales pentru gradina. Ar putea fi prea mult soare. Dar, de asemenea, multe plante tolereaza umbra. Verificati etichetele pentru a afla cat de mult soare necesita fiecare planta. Infintati gradina intr-un loc unde o puteti supraveghea si aproape de o sursa de apa.
Curatati zona unde intentionati sa plantati florile. Daca doriti rezultate rapide, solul trebuie sapat si afanat si adaugati compost sau gunoi de grajd pentru o mai buna fertilizare. Raspanditi uniform compostul sau gunoiul de grajd, intr-un strat de 1-2 cm si aveti rabdare. Va dura aproximativ patru luni pentru ca compostul sau gunoiul de grajd sa se descompuna.
Daca nu doriti sa asteptati sau daca zona este acoperita de buruieni, cel mai indicat este sa integrati ingrasamantul in sol.
Invariabil, solul are nevoie de un impuls. Solutia este simpla: materie organica. Adaugati un strat de compost, frunze, iarba uscata sau gunoi de grajd vechi. Dupa adaugare sapati solul, pana cand materia organica intra sol. Daca decideti sa nu sapati solul, lasati materia organica pe suprafata si se va transforma in sol in cateva luni.
Saparea slabeste solul, astfel incat radacinile pot patrunde mai usor. Dar saparea atunci cand solul este prea umed sau prea uscat ii poate ruina structura. Sapatati numai atunci cand solul este suficient de umed sau suficient de uscat pentru a se desprinde de sapa. Folositi o cazma pentru a intoarce usor pamantul de 8 pana la 12 centimetri de sol, amestecand materia organica. In gradinile de legume si la florile anuale, sapati solul o singura data pe an, in primavara inainte de a planta.